|КЛУБСКИ ДОСТИГНУВАЊА

Натпревари на таеквондо клуб Тигар 2009/2010

Date: јануари 17, 2018

 • Март 2010 – Илинден (Државно првенство)
  • Ивона Давиткова – 1 место (државен шампион)
  • Стефан Вучковски – 2 место (државен вицешампион)
 • Јуни 2010  – Илинден (форми)
  • Ивона Давиткова – 2 место
  • Даниел Митрев – 3 место (јане и саше)
 • Декември 2010 – Илинден
  • Ивона Давиткова – 3 место (v.s. Зорица – кобра)
  • Матеј Трајчевски – 1 место (v.s. Андреј Димески)

Скопје

Натпревари на таеквондо клуб Тигар 2010/2011

Date: јануари 17, 2018

 • Март 2011 – Белград
  • Ивона Давиткова – 2 место (Чешка)
 • Март 2011 – Јанина (Егејска Македонија)
  • Ивона Давиткова – 1 место
 • Април 2011 – Илинден
  • Ивона Давиткова – 1 место (Викторија Митревска – Бутел, Мартина Спасовска – Илинден)
  • Бојан Милевски – 1 место (Никола Белевски)
  • Христијан Димковски – 1 место (Дарко Бојаров)
  • Јован Карапеев – 2 место (Изгуби од Филип Блинџов)
 • Мај 2011 – Илинден – Скопје
  • Ивона Давиткова 2 место (сребрен медал)
  • Христијан Димковски 1 место (златен медал)
  • Кристијан Стојковиќ 3 место (бронзен медал)
  • Љупчо Соколовски 1 место (златен медал)

Белград

Скопје

Натпревари и семинари по Таеквондо на кои учествуваше клубот “Гладијатор” 2011-2012

Date: јануари 17, 2018

 • 11.12.2011 – Државно првенство во форми
  • Ивона Давиткова 1 место (поединечно), 1 место (пар со Андреј Димески)
  • Андреј Димески 1 место (поединечно) и 1 место (пар со Ивона Давиткова)
  • Љупчо Соколовски 2 место поединечно
  • Анета Мишевска 2 место поединечно и 2 место во пар со Иван Пешевски
  • Александра Ефтимова 1 место поединечно и 1 место пар со Александар Смилевски
  • Александар Смилевски 1 место поединечни, 1 место пар со Александра Ефтимова, 1 место со екипа Мартин Смилевски, Иван Пешевски
  • Мартин Смилевски 2 место поединечно, 1 место екипа со Александар Смилевски и Иван Пешевски,
  • Иван Пешевски 1 место поединечно, 1 место екипа со Мартин Смилевски и Александар Смилевски, 2 место пар со Анета Мишевска
 • 26.12.2011 борби илинден
  • Ивона Давиткова 2 место
  • Андреј Димески 2 место
 • 09.03.2012 Белград 8 омега куп
  • Ивона Давиткова 3 место
 • 01.04.2012 Илинденска Пролет
  • Ивона Давиткова 2 место
  • Андреј Димески 2 место
  • Андреј Стефановски 3 место
  • Марко Велјановски 3 место
  • Дарко Стефковски 3 место
  • Дарко Бојаров 3 место
 • 28.04.2012 Софија 2 Хереја куп
  • Ивона Давиткова 5 место
  • Дарко Стефковски 3 место (две победи)
 • 19.05.2012 13 Трофеј Београд
  • Ивона Давиткова 3 место
  • Марко Велјановски 5 место
  • Дарко Стефковски 5 место
 • 27.09.2012 Софија куп
  • Ивона Давиткова 2 место
  • Дарко Стефковски 3 место
 • 29.11.2012 Олимписки семинар со Милица Мандиќ
  • Ивона Давиткова

Белград

Софија

Натпревари и семинари по Таеквондо на кои учествуваше клубот “Тигри – Скопје” 2012-2013

Date: јануари 17, 2018

 • 02.03.2013 9 Омега куп Белград
  • Андреј Димески 1 место
  • Ивона Давиткова 2 место
  • Дарко Стефковски 3 место
  • Марко Велјановски 5 место
  • 07.04.2013 Илинден 2013
   • Ивона Давиткова – 1 место
   • Андреј Димески – 1 место
   • Дарко Стевковски – 1 место
   • Дарко Бојаров – 2 место
   • Горјан Бадаровски – 2 место
   • Марко Велјановски – 3 место
   • Ѓорѓи Настески – 3 место
   • Андреј Стефановски – 3 место
   • Ивона Давиткова – 1 место (форми)
   • Дарко Стевковски – 2 место (форми)
   • Марко Велјановски – 3 место (форми)
  • 06.06.2013 Петровец 2013
   • Дарко Стефковски 2 место
   • Ѓорѓи Насевски 2 место
  • 02.11.2013 Софија куп 2013
   • Ивона Давиткова 3 место (без победа)
   • Ања Пејиќ 3 место (без победа)
   • Дарко Стефковски 3 место (две победи 10:1 I 12:0), poraz 9:6
   • Андреј Димески 3 место (победа 9:3), пораз 8:7
   • Марко Велјановски 3 место (1 победа, 10:2), пораз 8:7)
   • Горјан Бадаровски без медал
   • Ѓорѓи Настески без медал

Белград

Софија

Натпревари и семинари по Таеквондо на кои учествуваше клубот “Тигри – Скопје” 2014

Date: јануари 17, 2018

 • 01.03.2014 10th Омега Куп Белград 2014
  • Дарко Стефковски 1 место (9:0; 11:4; 7:4) 2 место пионери Б класа
  • Андреј Димески 1 место (6:1; 10:2; 8:8 (1:0))
  • Марко Велјановски без медал (13:0; 6:13)
 • 12.04.2014 2th Шабац опен 2014
  • Ивона Давиткова 3 место
  • Марко Велјановски 3 место
  • Дарко Стефковски 1 место
  • Лука Давитков без медал
 • 14.06.2014 Скопје опен Бутел 2014
  • Александар Атанасовски 3 место
  • Марко Стаменковски 3 место
  • Марко Лазаравевски 2 место (финале со Лука Давитков, 2 победи)
  • Јован Трајковски 2 место
  • Томи Тодоровски 2 место (1 победа>
  • Тео Давковски 3 место
  • Андреј Оцевски 2 место (1 победа)
  • Ања Пејиќ 1 место (3 победи)
  • Андреј Стефановски 1 место (1 победа)
  • Ивона Давиткова 2 место (1 победа и пораз од Ана Марија)
  • Лука Давитков 1 место (2 победи)
  • Дарко Стефковски 1 место (3 победи)
  • Марко Вељановски 2 место (1 победа А класа)
  • Ѓорѓи Настески 1 место (две победи финале со Горјан)
  • Горјан Бадаровски 2 место (2 победи)
  • Андреј Димески 3 место (пораз од Кирил Блинџов)
 
 • 20.09.2014 Корио опен Скопје 2014
  • Марко Стаменковски 2 место
  • Лука Давитков 1 место (1 победа)
  • Јован Трајковски 3 место
  • Томи Тодоровски 3 место
  • Тео Давковски 2 место (1 победа)
  • Виктор Петковски 2 место (1 победа)
  • Андреј Оцевски 2 место
  • Ѓорѓи Настески 3 место
  • Горјан Бадаровски 2 место
  • Марко Велјановски 3 место
  • Дарко Стевковски 2 место  А класа (1 победа)
  • Андреј Димески 3 место А класа
  • Ивона Давиткова 2 место А класа
  • Дарко Бојаров 2 мест
  • Ања Пејиќ 3 место
 • Софија 2 куп 01.11.2014
  • Марко Велјановски 2 место (2 победи, пораз финале златен бод)
  • Виктор Петковски 3 место
  • Андреј Димески А класа
 • Белград 15 Трофеј 22.11.2014
  • Ања Пејиќ 1 место (1 победа)
 • Тигри Опен 2014
  • Лука Давитков 1 место (пехар за најдобар борец на натпреварот)
  • Томи Тодоровски 1 место Б класа
  • Виктор Петкоски 1 место Б класа
  • Ѓорѓи Настески 1 место Б класа
  • Ивона Давиткова 1 место А класа
  • Ања Пејиќ 1 место Б класа
  • Миа Тодоровска 2 место Б класа
  • Александар Атанасовски 2 место Б класа
  • Марко Лазаревски 2 место Б класа
  • Јован Трајковски 2 место Б класа
  • Тео Давковски 2 место Б класа
  • Марко Стаменковски 3 место Б класа
  • Андреј Оцевски 3 место Б класа
  • Марко Велјановски 3 место А класа
  • Андреј Стефановски 3 место А класа
  • Дарко Стевковски 3 место  А класа
  • Андреј Димески 3 место А класа
  • Горјан Бадаровски 3 место А класа

Скопје

Белград

Натпревари и семинари по Таеквондо на кои учествуваше клубот “Тигри – Скопје” 2015

Date: јануари 17, 2018

 • Илинден опен 2015
  • Лука Давитков 1 место Б класа
  • Дарко Стевковски 1 место А класа
  • Андреј Оцевски 1 место Б класа
  • Александар Атанасовски 1 место Б класа
  • Филип Иванов 1 место Б класа
  • Ања Пејиќ 1 место Б класа
  • Виктор Петкоски 1 место Б класа
  • Симон Добревски 2 место Б класа
  • Ивона Давиткова 2 место А класа
  • Горјан Бадаровски 3 место А класа
  • Ѓорѓи Настески 3 место Б класа
  • Зоки Трајановски 3 место Б класа
  • Марко Велјановски – без медал
 • Милениум Опен декември 2015 – Вршац – Р. Србија
  • Лука Давитков – 1 место Б класа
  • Горјан Бадаровски – 1 место Б класа
  • Дарко Стевковски – 3 место – А класа
  • Ања Пејиќ – 2 место Б класа
  • Виктор Петкоски – 3 место Б класа
  • Ивона Давиткова – А класа

Скопје

Натпревари и семинари по Таеквондо на кои учествуваше клубот “Тигри – Скопје” 2017

Date: јануари 17, 2018

 • Корио Опен 29 септември 2017 – домашен натпревар – 11 златни, 3 сребрени и 4 бронзени
 
 • Брисел Опен – 18-19 Ноември 2016 – Брисел, Белгија
  • Ивона Давиткова – Златен медал Јуниорки – 49кг А класа
  • Ања Пејиќ – бронзен медал – кадетки +59кг А класа
  • Виктор Петковски – бронзен медал пионери – 44кг Б класа
  • Марко Лазаревски пионери – 30кг Б класа
 • Будипешта Опен 18 февруари 2017  Будимпешта, Унгарија
  • Мила Рељиќ – сребрен медал А класа кадетки +59кг
  • Ања Пејиќ – бронзен медал А класа кадетки -59кг
  • Дарко Стевковски – бронзен медал А класа кадети – 44кг
  • Михаило Рељиќ – бронзен медал А класа кадети – 40 кг
  • Меланија Рељиќ – бронзен медал Б класа пионерки – 40 кг
  • Виктор Петковски – бронзен медал А класа пиоенри – 44кг
  • Ивона Давиктова – бронзен медал А класа Јуниорки -52кг
 
 • Скопје Опен – 26 март 2017
  • 7 Златни, 9 сребрени, 5 бронзени медали
 
 • Шабац Опен – 8 април 2017, Шабац – Србија
  • Виктор Петковски – златен  медал Б класа пиоенри – 40 кг
  • Мила Рељиќ – бронзен медал  А класа кадетки +59кг
  • Андреа Крстиќ – бронзен медал Б класа – пионерки – 33кг
  • Моника Стојанова – бронзен медак Б класа пионерки – 40кг
  • Марко Лазаревски – сребрен медал Б класа пионери – 30 кг
  • Ања Пејиќ – бронзен медал А класа кадетки – 59кг
  • Михаило Рељиќ – бронзен медал А класа катеди – 49кг
 
 • Тирана Трофеј – 6 мај 2017 – Тирана, Албанија
  • Мила Рељиќ – сребрен медал кадетки + 59кг А класа
  • Ања Пејиќ – Бронзен медал кадетки – 59кг А класа
  • Александар Петровски – Јуниори – 59кг А класа
  • Михаиоло Рељиќ – Кадети – 49 кг А класа
 • Илинден Опен – домашен натпревар – 20 медали
 • Астерикс Опен 20 мај 2017 – Ниш, Србија
 • Александар Петровски – 3 место – 59 кг јуниори А класа
 • Ања Пејиќ – 3 место – 59 кг кадети А класа
 • Мила Рељиќ – 3 место +59 кг кадети А класа
 • Виктор Петковски – 1 место – 40 кг пионери Б класа
 • Миа Тодоровска – 1 место +59 кг кадети Б класа
 • Андреј Оцевски – 2 место +40 кг пионери 2 Б класа
 • Марко Лазаревски – 3 место – 30 кг пионери Б класа
 • Ѓорѓи Настески – 2 место – 61 кг кадети А класа
 • Виктор Петковски – 1 место – 40 кг пионери Б класа
 • Томи Тодоровски – 3 место – 44 кг пионери Б класа
 
 • Инсбрук – Австрија Опен Јуни 2017 – Ања Пејиќ –кадетки – 59кг
 • Европско Кадетско 5-8 Октомври 2017 – Будимпешта, Унгарија
  • Ања Пејиќ – -59кг
  • Мила Рељиќ +59кг
 • Балканско Првенство 2-4 Ноември – Едрене, Турција
  • Ања Пејиќ кадетки – 59кг
 • 8ми Елит Опен 20 ноември 2017 – Белград, Србија
  • Мила Рељиќ – бронзен медал – кадетки +59кг
  • Виктор Петковски – пионери – 44кг А класа
  • Марко Лазаревски – сребрен медал, пионери – 30кг Б класа
  • Александра Крстиќ – сребрен медал, кадетки – 55кг Б класа
 • 8ми Хереја Опен  – 10 декември 2017 – Софија – Бугарија
  • Виктор Петковски – бронзен медал А класа пионери– 44кг
  • Мила Рељиќ – кадетки +59 кг А класа
  • Ања Пејиќ – кадетки +59кг А класа
  • Марко Лазаревски – златен медал – пионери -33кг Б класа
  • Драган Петковски – златен медал – пионери – 27 кг Б класа
  • Андреј Кузевски – јуниори – 63 кг Б класа
  • Тамара Младеновска – сребрен медеал – јуниорки – 63 кг Б класа

Брисел

Будимпешта

Тирана

Инсбрук

Таекнвондо Клуб – Тигри учествувал на повеќе од 50 домашни и интернационални турнири.

20 први места
преку 30 медали